Een opgeruimde tuin

Als trotse tuinbezitter weet je dat het onderhoud van de tuin bijdraagt aan geluk. Een belangrijke reden waarom je de tuin graag op orde houdt. De tuin is tenslotte het visitekaartje van de woning. Als tuinbezitter heb je echter niet altijd de tijd of kennis om de tuin goed te kunnen onderhouden.

Wil jij een opgeruimde tuin, gemaaid, gesnoeid, geschoffeld en geveegd? Boek snel een tuinman bij jou in de buurt. Je kunt boeken voor één keer, wekelijks of tweewekelijks.

 

Een paar voordelen van mpij.nl op een rij:

 • Snel en direct contact met aanbieders in de buurt.
 • De hulp is altijd dichtbij. Dat is duurzaam en praktisch.
 • Ons platform ondersteunt je niet alleen bij het vinden van een aanbieder. We helpen je ook met de communicatie, de geldzaken en de administratie.

 

 

Wat wordt in de tuin opgepakt?

Bespreek via de chat vooraf met de tuinman wat je verwacht. Een tuinonderhoud omvat vaak de volgende werkzaamheden:

 • Grasmaaien
 • Onkruid wieden
 • Snoeiwerk van beplanting gebaseerd op de snoeikalender
 • Bemesten van de tuin of voorjaarsplantjes in pot of border zetten
 • Bij warm weer de tuin water geven

 

Het tuinonderhoud van een kleinere tuin kost vaak 2 uur. Reken voor een gemiddelde tuin 3 uur. Wil je dat er extra werk wordt verricht, zoals onkruidbestrijding, hogedrukreiniging, bestratingen, aanleg van een gazon, aanleg of herstel van bestratingen, tot het plaatsen van schuttingen, tuinhuisjes en aanleggen van tuinverlichting, houd dan rekening met extra tijd. Jij bepaalt in overleg met de tuinman hoe de tijd wordt ingevuld.

Overleg met de tuinman welk tuingereedschap of welke producten je in huis moet hebben.

Denk daarbij aan een (elektrische) grasmaaier voor het gazononderhoud, snoei- en takkenscharen, een schoffel, blad- of gazonhark, een bezem, een schepje om bijvoorbeeld voorjaarsplanten op te nemen in de border, maar ook evt. mestkorrels of kalk, tot een blazer om bladeren in het najaar te kunnen opruimen, etc.

Sommige tuinmannen nemen graag hun eigen gereedschap mee. Zij kunnen hiervoor kosten in rekening brengen. Overleg dit vooraf met elkaar.

 

Extra werkzaamheden

Wil je graag dat er een keer extra aandacht wordt besteed aan onkruidbestrijding of aanleg van gazon of tuinverlichting? Dat kan! Bespreek via de chat wat je voor de komende keer extra verwacht. Een greep uit de mogelijkheden:

 

Onkruidbestrijding

Onkruid bestrijden is hard werken. Verwacht geen wonderen, want onkruid vergaat niet zoals men zegt. Toch is het zinvol om regelmatig het terras te vegen, schoonmaakazijn te gebruiken of over te gaan tot hogedrukreiniging van bestrating. Zo kan het onkruid goed onder handen worden genomen. Jouw tuinman doet het graag voor je!

 

Snoeiwerk

Tijd voor een strakke heg of haag! Laat uw heg of haag minstens 2 keer per jaar snoeien, zodat deze haar vorm behoudt en van binnenuit kan herstellen en vol groeien. Vraag gerust via ons platform om advies over snoeiwerk. Op basis van de snoeikalender kan de tuinman in overleg met u het snoeiwerk inplannen. Waarom? Als er gesnoeid is zie je direct het verschil én kan het genieten beginnen!

 

Bemesten van de tuin

Zeker in het voorjaar: de lente komt er aan! Dat is vaak ook het moment om tijdig te bemesten, zodat hagen en bomen, voordat de knoppen uitkomen, alvast de nodige voedingsstoffen kunnen opnemen. Dit werk kan je in overleg met jouw tuinman tijdig inplannen.

 

Groter onderhoud

Het grotere onderhoud gebeurt 1 of 2 keer per jaar, doorgaans in het voor– en/of najaar. De werkzaamheden van groter onderhoud zijn onder andere snoeien, uitdunnen van groepen vaste planten, het verticuteren van het gras, verzakt straatwerk herstellen, maar ook tuinontwerp of het plaatsen van een schutting, het zetten van een tuinhuisje of aanleggen van tuinverlichting.

Via mpij.nl is het snel en eenvoudig geregeld.

Tuinman in 3 stappen

 1. Selecteer de dienst
 2. Vul je postcode in en
 3. Selecteer de door jouw gewenste tuinman

Vertel in een paar zinnen waar je hulp bij zoekt en je aanbieder reageert snel.

Je betaalt bij mpij.nl aan de hand van een ontvangen factuur dat kan vooraf zijn of nadat de dienst is verricht. Maar de aanbieder ontvangt zijn geld pas achteraf en als jij tevreden bent!