Een avondje weg of oppas voor iedere dinsdag?

Een goede oppasser boeken bij dienstenhuis.nl is kinderspel. Maar de juiste oppas vinden voor je kind(eren)? Daar moet je echt even de tijd voor nemen. Immers je kinderen zijn je kostbaarste bezit! Hieronder geven we je een aantal tips en suggesties om de juiste oppas te vinden.

 

Goed gevoel

Een oppas kan gescreend zijn en referenties hebben, maar als het voor jou niet goed voelt, doe het dan niet! Je zit alleen rustig in het theater of bij een candlelight diner als je je kroost met een goed gevoel aan iemand hebt overgedragen.

Je boekt bij ons dienstenhuis altijd iemand vanaf een scherm en communiceert in eerste instantie via de chat. Maar zorg dat je elkaar vooraf toch een keer gezien hebt. Dat is ook belangrijk voor de oppasser én voor het kind. Vraag in het gesprek naar andere ervaringen en referenties. Mocht je na de kennismaking twijfels krijgen, vraag dan gewoon je geld terug of boek iemand anders.

Houdt er rekening mee dat kennismaken ook voor de oppas spannend is. Doe dus je best om deze op zijn/haar gemak te stellen.

 

Oppasser is geen alleskunner

Veel ouders zoeken een oppas die van meerdere markten thuis is. Bijvoorbeeld een oppas die ook kan schoonmaken of koken. Wees je er echter van bewust dat een leuke, creatieve oppas op wie je kinderen dol zijn niet altijd hetzelfde is als een huishoudelijke hulp.

Heb je vaak en onregelmatig een oppasser nodig? Zoek dan niet naar één, maar meerdere oppassers.

 

Het eerste oppasmoment

Komt de oppas voor het eerst? Dit zijn onze tips voor jou:

  • Zorg dat je al een keer eerder kennis hebt gemaakt met de oppas. Zo weet je met wie je te maken hebt.
  • Voorzie in iets speciaals voor je kind: spelletje, ijsje, zakje chips of een dvd. Het is feest!
  • Zorg dat de oppas er ruim op tijd is! Dan kunnen jullie rustig nog informatie uitwisselen en kan de oppas al even tijd met je kind doorbrengen.
  • Leg een lijstje klaar met mobiele telefoonnummers en instructies.
  • Leid de oppas goed rond door het huis, zodat deze weet waar alles ligt.
  • Houd het afscheid eenvoudig.

 

Let op

Dienstenhuis is geen gastouderbureau en onze oppassers komen dus niet in aanmerking voor subsidie.

 

Oppas in 3 stappen

  1. Selecteer de dienst
  2. Vul je postcode in en
  3. Selecteer de door jouw gewenste oppas

Vertel in een paar zinnen waar je hulp bij zoekt en je aanbieder reageert snel.

Je betaalt bij dienstenhuis.nl aan de hand van een ontvangen factuur, dat kan vooraf zijn of nadat de dienst is verricht. Maar de aanbieder ontvangt zijn geld pas achteraf en als jij tevreden bent!