De ervaring van meneer van den Berg


Per toeval bij het Dienstenhuis terecht gekomen

“Ik ben per toeval bij het Dienstenhuis terecht gekomen. Ik bracht weleens een man en vrouw uit het dorp ergens naartoe. SWO, de lokale welzijnsorganisatie vroeg aan hen of er iemand was die ze vertrouwden om af en toe wat dingen voor ze te regelen, en ze noemden mijn naam”, zegt van den Berg trots. "Bij toeval kwam ik een keer op het kantoor van SWO. Daar wezen ze mij erop dat ik me kon inschrijven voor het Dienstenhuis. Dit heb ik dan ook gelijk gedaan.”

Ook voor een ‘lullenpotje’

“Bij het Dienstenhuis heb ik 5 adressen waar ik werkzaamheden voor doe. Het is vaak ook een – hoe ik het noem – ‘lullenpotje’, maar ik zorg dat het werk altijd af is”, laat de hulpaanbieder weten. “Ze vragen vaak om hulp vanwege een fysieke kwestie door leeftijd. Ze zijn dan zelf niet meer in staat om de tuin bij te houden. En ja… Als je buren wel een nette tuin hebben, dan moet je natuurlijk hulp inschakelen. Ik kom dan vaak één keer in de twee of drie weken langs om te helpen.”

Een veilig en fijn platform

“Het contact gaat nog steeds via het Dienstenhuis. Soms sturen de hulpvragers mij een Whatsapp. Dan spreken we wat af en plannen we het in op het platform van het Dienstenhuis. Ook de betaling gaat via het platform. Ik krijg één keer in de maand een afrekening van alle klussen die ik in de voorgaande maand gedaan heb.”

Tip: doe het gewoon

“Ik zou het zeker aanraden om je aan te melden bij het Dienstenhuis. Reguliere partijen komen meestal niet voor een paar uurtjes, en dan is de mogelijkheid om van het Dienstenhuis gebruik te maken wel heel erg fijn. Het is een beperkte aanslag op je tijd en je maakt er heel veel mensen blij mee. Het is daarnaast ook leuk voor je contacten, want je leert veel nieuwe mensen uit de regio kennen. Dat is mijn ervaring”, sluit van den Berg af.

Bied ook jouw hulp aan via Dienstenhuis  

Heb jij wat tijd en handjes over en vind je het leuk om wat te betekenen voor mensen in jouw buurt? Voor iemand die er niet aan toekomt om de klusjes in of rondom het huis te doen of voor iemand die fysiek niet in staat is om de klusjes zelf uit te voeren. Op Dienstenhuis.nl vind je mensen in jouw directe omgeving, die ontzettend blij zijn met jouw hulp! Maak snel een account aan en vind een hulpvrager bij jou in de buurt.