Over Ellen


Ellen ontvangt me in haar appartement. Het eerste dat opvalt is het prachtige uitzicht op het bos waar ze op uit kijkt. Een oase van rust midden in de stad. Niet voor niets heet het wooncomplex Park Welgelegen.

 

Binnen is het anders: Ellen is een energieke en bruisende vrouw! Ze is sinds enkele jaren met pensioen, maar dat is voor haar absoluut geen reden het rustiger aan te doen. Ja, natuurlijk, iets rustiger wel. Maar ze vindt het leven te mooi om al te rustig te doen. En dus onderneemt ze nog van alles: ze is lid van een actieve verenging van eigenaren in het wooncomplex, zingt in een koor en slaat regelmatig een balletje golf.

 

Maar Ellen maakt ook nog steeds ruimte voor haar passie: het begeleiden en ondersteunen van kinderen. Ellen was nog jong toen ze naar de kweekschool ging. Ze was net 20 toen ze haar eerste baan als leerkracht begon. Ellen heeft een groot deel van haar loopbaan doorlopen in het Daltononderwijs. Vanuit hier heeft Ellen van alles ondernomen. Van leerkracht bekwaamde ze zich tot remedial teacher en intern begeleider. Zowel in Nederland als in het buitenland volgde ze cursussen en seminars. Daarnaast was ze docent didactiek en praktijkbegeleider aan de Pabo. Als uitstapje heeft Ellen Spaans gestudeerd, om dat vervolgens ook weer op de kinderen over te brengen.

Als Ellen praat over kinderen, als ze een voorbeeld noemt of een situatie schetst van een kind dat het moeilijk heeft of het even niet ziet zitten, dan zie je een andere, zachtere kant van Ellen. Dan wordt duidelijk dat de gedrevenheid en energie voortkomt uit liefde voor kinderen.

Heeft jouw kind wat extra begeleiding nodig? Met rekenen of spelling? Twijfel dan niet: veel beter dan Ellen kun je deze hulp niet krijgen!